INDUSTRIJSKI ŠATORI

Robusna konstrukcija, izrađena od aluminijskih profila i vruće cinkovanih čeličnih veznih elemenata čini čvrstu osnovu objekta, koji se lako u zavisnosti o potrebama i vrsti upotrebe može koristiti kao industrijski šator ili brzomontažna hala. Omogućava Vam tri različite vrste objekata koje pokrivaju opseg od običnih skladišnih prostora do toplotno  izoliranih proizvodnih prostora.
Najveća je prednost naravno u vrlo jednostavnoj montaži, mobilnosti, iskoriscenosti i vrlo dugom radnom veku.

Industrijski šator TIP 1 – PVC/PVC
je osnovni model brzomontažnog objekta. U ovoj verziji su stranice i krov napravljeni od kvalitetne PVC cerade. Ceradu karakterise  duga upotreba i vek trajanja do 20 godina.Ova vrsta konstrukcije je primjerena za jednostavne pokrivne i skladišne prostore, gdje temperaturne razlike nisu toliko važne. Za robu i materijale koji su osjetljivi na kondenzat i vlagu, lako se postavlja u unutarnji deo konstrukcije protivkondenzaciona  cerada, koja štiti od kondenza pri velikim temperaturnim razlikama. Najveća prednost ovog modela je brza dostava, montaža i minimalno održavanje.

Industrijski šator TIP 2 – PVC/LIM
je model brzomontažnog objekta, kod kojega je krov izrađen od kvalitetne PVC cerade, stranice su od visokokvalitetnog trapeznog lima. Odlično prostorsko rješenje za skladištenje različitih materijala, masina i različitih proizvoda. Zbog trapeznih limova kao stranica objekta, dobijamo veću sigurnost od mogućih provala. Zbog trapeznih limova objekt nema toplinsku izolaciju, pa je moguća pojava kondnzacije i vlage. U slučaju većeg kondenzata i vlage lako postavimo antikondenzacionu ceradu u donji deo konstrukcije. Brza dostava i montaža, kao i odličan odnos  cene i kvalitete, ovoj vrsti objekta daju najšire područje primjene i upotrebe.

Industrijski šator TIP 3 – PVC/PANEL
je zapravo topotno izolovana  brzomontažna hala. Stranice su od izolovanih sendvič panela, krov je od dvostruke PVC cerade, koja omogućava prolaz dnevne svetlosti, kaoi dodatnu toplotnu  i protivkondenzacionu zaštitu. Odlično rešenje za skladištenje osetljivih materijala i proizvoda, pogodno za proizvodne pogone, montaže, servise kao I za poslovni prostor. Panelne ploče zbog svoje tvrde strukture nude najviši stepen sigurnosti u slučaju mogućih i neželjenih provala kao i neovlaštenog ulaza u sam prostor. Brza dostava, montaža i pojednostavljen postupak za dobijanje dozvola su dodatne prednosti objekata ovog tipa.

1. Konstrukcija od alu profila
2. Vruće pocinkovani vezni čelični elementi
3. Krov od panel ploča ili trapeznog lima
4. Zid od panel ploča ili trapeznog lima
5. Sekcijska, rolo ili klizna vrata